Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Făget devine a treia localitate din România care intră în carantină

faget.jpg

Făget, județul Timiș

Orașul Făget din Timiș și satele aparținătoare intră în carantină duminică seara la ora 19:00. Restricțiile vor fi în vigoare timp de 14 zile.

DSP Timiș a terminat ancheta și, în urma acesteia, s-a ajuns la concluzia că Făgetul și satele Colonia Mică, Bichigi și Temerești trebuie să intre în carantină. Decizia votată duminică în CJSU a fost transmisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență și aprobată de DSU.

La o populație de aproximativ 6.500 de oameni, în Făget sunt confirmate 47 de cazuri de Covid-19. Printre acestea, și opt asistente și infirmiere de la spitalul orășenesc. De asemenea, sunt în izolare la domiciliu aproximativ 100 de persoane. Odată fi instituită carantina, făgețenii au interdicția de a părăsi localitate. În orașul lor nu vor mai intra decât mașinile de Poliție sau de Ambulanță.

De la începutul pandemiei, în Timiș au fost confirmate 983 de cazuri de Covid-19. Cele mai multe dintre ele, 66, au fost înregistrate ieri.

2 localități sunt deja în carantină în România

Până acum în România au existat alte două localitatăți în carantină- Cartojani din județul Giurgiu și Gornet din Prahova. Autorităţile din comuna Gornet au atacat însă în instanţă ordinul de carantinare şi îi cer şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, o analiză urgentă a cazurilor din zonă dar şi obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro, cu titlul de daune morale.

În replică, DSU anunță că oamenii pot ieși din localitate pentru a merge la muncă.