Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Covid-19: A 5-a zi cu peste 1000 de cazuri raportate în România

În ultima zi, au murit 22 de persoane, bilanțul deceselor asociate COVID-19 ajungând la 2.187.

Datele anunțate la prânz de Grupul pentru Comunicare Strategică indică o nouă zi cu peste 1000 de noi îmbolnăviri, 1.120 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, în condițiile în care numărul testărilor este mai mic în weekend decât în timpul săptămânii.

Crește și numărul de pacienți internați la terapie intensivă. 351 de pacienți au fost raportați azi, cu 36 mai mult decât anunțau ieri autoritățile. În ultima zi, au murit 22 de persoane, bilanțul deceselor asociate COVID-19 ajungând la 2.187.

În ultimele 4 luni numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus în România a fost de 44.798.

Argeș și Prahova  - cele mai multe noi cazuri raportate. Covasna raportează 1 caz de îmbolnăvire

Județele Argeș și Prahova continuă să aibă cele mai multe cazuri noi de COVID-19 raportate în 24 de ore, în timp ce în București au fost raportate 67 de noi îmbolnăviri noi, mult mai puțin comparativ cu ultima perioadă. De remarcat însă că au fost făcute mai puține teste, așa cum se întâmplă de obicei la sfârșitul săptămânii.

Cele mai multe noi îmbolnăviri raportate sunt în continuare în Argeș - 105 și Prahova - 80. Urmează Dâmbovița, cu 71 de noi îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore. În București au fost raportate 67 de noi îmbolnăviri noi, mult mai puțin comparativ cu ultima perioadă.

La polul opus se află Covasna, cu 1 caz nou.