Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


În județul Argeș masca devine obligatorie și în spațiile deschise (prefect)

prefect_arges.png

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare
Image source: 
Facebook / Emanuel Soare

Argeș este primul județ din România în care purtatul măștii devine obligatoriu în spațiile publice deschise, măsură care intră în vigoare de miercuri dimineață, transmite hotnews.ro.

Anunțul a fost făcut de prefectul de Argeș, Emanuel Soare, care a precizat că măsura purtării obligatorii a măștii se aplică tuturor persoanelor de peste 5 ani, în spațiile închise și deschise, unde sunt mai mult de două persoane, în toate localitățile din județ.

Potrivit lui Soare, în județ toate evenimentele private vor avea restrictii de program, până la ora 22.00 în cursul săptămânii și 23.00 în weekend.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 129 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.814.

În spitale sunt internaţi 530 de pacienţi, dintre care 15 la ATI. De asemenea, 360 de persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 880 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 103 au murit.

37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat, în săptămâna 20 - 26 iulie, în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa, informează marţi Institutul Naţional de Sănătate Publică.