Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă un județ impune obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice deschise

coronavirus-masca-manusi-echipament-protectie-pixa.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise - piețe, târguri, oboare.

Masca va fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița. Este al doilea județ, după Argeș, care impune această măsură.
Prefectul Aurelian Popa a declarat la Digi24 că Dâmbovița este un județ roșu, cu un număr foarte mare de infectări. Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise - piețe, târguri, oboare. În plus, comercianții din aceste spații vor fi obligați să poarte mănuși.

"Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate", a subliniat prefectul.

O măsură similară s-a luat ieri în Argeș. În Dâmbovița au fost raportate de la debutul epidemiei 1682 de cazuri, în ultimele zile fiind constatată o creștere accelerată a infectărilor în județ.