Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fosta soție a lui Jeff Bezos: Donații de aproape 1,7 miliarde de dolari în scopuri caritabile

mackenzie_scott.png

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, la Berlin, 23 aprilie 2018
Sursa imaginii: 
AFP via France24

MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului companiei Amazon, Jeff Bezos, care a devenit miliardară după divorț, a anunțat că a donat aproape 1,7 miliarde de dolari unor organizații de caritate.

„La fel ca mulți alții, am asistat, cu un amestec de durere și oroare, la tot ce s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2020 la”, povestește ea pe platforma Medium.

„Viața va găsi neîncetat noi mijloace de a expune inegalitățile dintre sistemele noastre”, adaugă ea.

Fosta soție a lui Jeff Bezos, considerat cel mai bogat bărbat din lume, a promis, după finalizarea divorțului, în iulie 2019, în urma căruia a obținut cca 38 de miliarde de dolari,  să doneze jumătate din acești bani în scopuri caritabile.

Ea spune că a făcut deja donații pentru mai bine de o sută de organizații. „Am contribuit financiar și le-am invitat să cheltuiască în cea eficientă metodă banii pentru a face progrese”, declară ea.

„Toate aceste asociații, fără excepție, au de-a face cu provocări complexe care necesită eforturi constante de acum încolo”, adaugă ea.

O treime din donațiile sale de până acum (586,7 milioane dolari) au fost destinate unor organizații care militează pentru egalitatea rasială. Noua multimiliardară, care este și scriitoare, declară totodată că a donat 399 milioane unor proiecte de caritate din domeniul mobilității economice. Restul banilor au fost transferați unor proiecte de sănătate publică, egalitate de gen, democrație sau lupta împotriva schimbărilor climatice.

 

Traducere de Smaranda Teodoriu, după France24