Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Masca a devenit obligatorie de sâmbătă în spațiile deschise din mai multe județe

Masca obligatorie sambata spatii deschise judete.jpg

Masca devine obligatorie în spațiile deschise, în unele județe (Sursa foto: pixabay)
Masca devine obligatorie în spațiile deschise, în unele județe (Sursa foto: pixabay)

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise a devenit de sâmbătă obligatorie în mai multe județe din România, după ce bilanțul noilor cazuri de coronavirus a crescut îngrijorător.

Argeșul este primul județ care a instituit purtarea obligatorie a măștilor în spațiile deschise, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Măsura a intrat în vigoare miercuri dimineață. Singurii exceptați sunt copiii sub cinci ani.

A urmat Dâmbovița, care a impus aceeași restricție în aer liber.

În toate târgurile, piețele, ştrandurile, piscinele, gările, autogările și staţiile de transport în comun din Vâlcea, fața trebuie protejată cu mască. La fel se întâmplă și în Buzău.

Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului Călărași a aprobat o hotărâre prin care recomandă purtarea măștii și în spațiile deschise aglomerate, fără ca aceasta să fie obligatorie.

În Galați, Iași, Vrancea, Giurgiu, Satu Mare și Arad, măsura intră în vigoare de astăzi.

Dacă mergeți la mare sau la munte, trebuie respectată aceeași restricție. Masca de protecție este obligatorie de sâmbătă în toate stațiunile din Constanța, în zonele de promenadă, între orele 18-24.

Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise e obligatorie și în judeţul Prahova, așadar  mare atenție dacă v-ați propus să vizitați Castelul Peleș și împrejurimile.

La fel, pe toate arterele pietonale din județul Brașov, masca este obligatorie, începând de sâmbătă.

În București, masca de protecție ar putea deveni obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi. O decizie în acest sens este așteptată luni.