Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Test Covid-19 și gripă "cu rezultat în 90 de minute"

test_coronavirus.jpg

România a înregistrat alte 6.752 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Sursa imaginii: 
www.metro.co.uk

Noile teste "de salvare a vieții" cu rezultat în 90 de minute care pot detecta Coronavirus și gripă vor fi lansate în casele de îngrijire și laboratoare începând de săptămâna viitoare în Marea Britanie. Testul de tampon "la fața locului" și testele ADN vor ajuta la distincția dintre Covid-19 și alte boli sezoniere, a anunțat guvernul.

În prezent, trei sferturi din rezultatele testelor sunt date în 24 de ore și un sfert pot dura până la două zile. Anunțul vine pe fondul respingerii de către guvern a lunii iulie ca termen pentru a testa în mod regulat personalul de îngrijire la domiciliu și rezidenții din case, spunând că numărul de truse de testare a devenit mai limitat.

Aproape jumătate de milion din noile teste rapide de tampon vor fi disponibile începând de săptămâna viitoare în instituțiile de îngrijire și laboratoare, alte milioane urmând a fi lansate mai târziu pe parcursul acestui an.

În plus, mii de aparate de testare a ADN-ului, care au fost deja folosite în opt spitale londoneze și pot analiza tampoanele din nas, vor fi lansate prin spitalele Serviciului Național de Sănătate (NHS) din septembrie.

Aproximativ 5.000 de dispozitive vor furniza 5,8 milioane de teste în următoarele luni, a precizat ministerul sănătății.

Ministrul sănătății, Matt Hancock, a descris aceste inovații în testarea Coronavirus drept "salvatoare de viață”.

"Milioane de noi teste rapide de Coronavirus vor oferi rezultate la fața locului în mai puțin de 90 de minute, ajutându-ne să rupem rapid lanțurile de transmitere", a spus ministrul Hancock.

"Faptul că aceste teste pot detecta gripa, precum și Covid-19, va fi extrem de benefic pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă, astfel încât pacienții pot urma sfaturile potrivite pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți”, a adăugat el.

"Acuratețe ridicată"

În general, trei sferturi din rezultatele testelor sunt date în prezent în 24 de ore, dar unele pot dura până la două zile.

Test Coronavirus
Noile teste vor fi lansate inițial în casele de îngrijire
Sursa imaginii: 
Sky News

Noile teste rapide care pot analiza tampoanele din laboratoarele mobile care oferă rezultate în 90 de minute sunt extrem de importante.

Nu au fost puse la dispoziția publicului încă date privind acuratețea acestor teste, dar cei care le-au perfectat spun că există controale în vigoare pentru a verifica existența unor fals negative.

Un alt beneficiu major este că testele sunt capabile să detecteze alte boli de iarnă, cum ar fi gripa, astfel încât medicii vor ști dacă cineva care prezintă simptome Covid-19 are acest Coronavirus sau altceva.

Între timp, cercetătorii apelează de urgență la pacienții vindecați pentru a-și dona plasma sanguină - în încercarea de a ajuta NHS să trateze persoanele care se îmbolnăvesc în următoarele luni.

În prezent este în desfășurare un studiu major care analizează cât de eficientă este transfuzia plasmei de sânge la pacienții care se luptă să-și dezvolte propriul răspuns imunitar ca un potențial tratament pentru Covid-19.

Alte opt decese au fost raportate duminică în Marea Britanie, numărul total de persoane care au murit după testarea pozitivă a virusuluin ajungând la 46.201. Cu toate acestea, cifrele tind să fie mai mici la sfârșit de săptămână din cauza întârzierilor de raportare.

Ultimele statistici guvernamentale arată că alte 744 de noi cazuri de infectare au fost confirmate duminică în 24 de ore până la 09:00.

 
Asculta'i relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ