Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petiție Declic: Dosarul 10 august nu trebuie lăsat să moară

petitie_declic_dosar_august_moara.jpg

Comunitatea Declic cere redeschiderea dosarului 10 august (Sursa foto: declic.ro)
Comunitatea Declic cere redeschiderea dosarului 10 august (Sursa foto: declic.ro)

Aproape 60 de mii de oameni au semnat petiția comunității Declic, care solicită redeschiderea anchetei în dosarul privind violențele din 10 august 2018, din Piața Victoriei.

Semnatarii petiției Declic îi cer procurorului general, Gabriela Scutea, să redeschidă ancheta 10 august, după ce DIICOT a clasat parțial dosarul.

În aceste condiții, șefii Jandarmeriei scapă de acuzații, iar jandarmii care au comis presupuse abuzuri asupra manifestanților pașnici din fața Guvernului vor fi anchetați de Parchetul Militar.

Cătălina Hopârteanu este reprezentantă a comunității Declic. Ea spune la RFI ce așteaptă semnatarii petiției de la procurorul general în dosarul 10 august: ”Vrem o anchetă corectă și anularea soluției rușinoase date de procurorii de la DIICOT. Sunt peste 57 de mii de membri ai comunității, care îi cer procurorului general, cumva suntem zeci de mii de oameni într-o singură voce prin această petiție și încercăm să atragem atenția asupra importanței pe care o au cetățenii”.

”Dacă acest dosar nu va fi soluționat, vom avea din nou o anchetă ca Revoluția și Mineriada și atunci cel mai probabil, încrederea noastră, a cetățenilor, în actul de justiție va scădea considerabil”, declară ea.

Petiția Declic poate fi semnată aici: https://www.declic.ro/campaign/vrem-ancheta-corecta-in-dosarul-10-august/

 
Cătălina Hopârteanu, despre petiția Declic privind redeschiderea dosarului 10 august