Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șefa Ambulanței București, către negaționiștii Covid-19: Nu le-aș dori niciodată să se confrunte cu această boală

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Masca obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală este o măsură eficientă care se impunea. O spune la RFI managerul general al Serviciului de Ambulanță București–Ilfov, Alis Grasu, membră a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Purtarea măștii a devenit obligatorie de marți în spațiile deschise aglomerate din București, mai exact, în stațiile STB, în gări, în piețe și pe aleile din Centrul Vechi.

Alis Grasu e convinsă că dacă regulile de protecție sunt respectate, bilanțul Covid-19 va scădea: ”Dacă măcar aceste măsuri s-ar respecta cu strictețe și toată lumea ar înțelege că trebuie să respectăm măsura purtării măștii, a distanțării sociale, a evitării locurilor foarte aglomerate, măsura de dezinfecție frecventă și spălare a mâinilor, probabil că am reuși să stopăm răspândirea noului coronavirus”.

Întrebată ce le transmite celor care nu cred în coronavirus, Alis Grasu a răspuns: ”Nu le-aș dori niciodată ca ei sau persoanele dragi lor să se confrunte cu această boală. Este o boală care duce la probleme foarte serioase și pe termen scurt, dar pentru unele persoane și pe termen lung și atunci ar trebui să luăm foarte în serios această afecțiune, această boală”.

 
Alis Grasu, despre masca obligatorie în spațiile deschise aglomerate din București