Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dosarul 10 august. ”Este dosarul generației noastre, ar trebui să învățăm din trecut și să acționăm întocmai”

Dosar august Marian Raduna Rezist.jpg

Protestatar afectat de gaze lacrimogene, la mitingul din 10 august 2018 (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)
Protestatar afectat de gaze lacrimogene, la mitingul din 10 august 2018 (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)

Redeschiderea dosarului 10 august este un lucru normal, declară la RFI Marian Rădună, membru al comunității Rezist. Reacția sa vine după ce șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a dispus infirmarea soluției de clasare a acuzațiilor care-i vizau pe șefii Jandarmeriei în ancheta privind reprimarea manifestațiilor de acum doi ani din Piața Victoriei. Asta înseamnă că persoanele respective vor putea fi anchetate.

Marian Rădună crede că există în continuare unele semne de întrebare în dosarul 10 august: ”Cine și-a dorit foarte mult ca acest dosar să fie tergiversat? Au trecut doi ani de zile și noi nu avem nici un vinovat. Sunt doar urmăriți, doar au plimbat dosarul de la Secția Parchetelor Militare. Lovitura de stat le-a luat nouă luni de zile ca să spună dacă este sau nu lovitură, plus un an de zile, adică un an și nouă luni”.

”Avem dosare în oglindă, dacă pot spune așa, vorbim de dosarul Revoluției, care a fost tergiversat inclusiv de procurori, închis, redeschis și așa mai departe, avem dosarul Mineriadei și mi se pare că este un copy-paste la vechile dosare. Este dosarul generației noastre, pot spune, 10 august și ar trebui să învățăm din trecut și să acționăm întocmai”, spune Marian Rădună.

 
Marian Rădună, despre redeschiderea dosarului 10 august