Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arhitectul francez Jean-Marc Bonfils printre victimele exploziei de la Beirut

arhitect.jpg

Arhitectul Jean-Marc Bonfils
Image source: 
Facebook / Jean-Marc Bonfils

Arhitectul Jean-Marc Bonfils, care lucra de mai mulți ani în Liban, unde activitatea sa s-a remarcat mai ales prin proiectele de restaurare a clădirilor distruse de război, se numără printre victimele exploziei mortale care au făcut ravagii în Beirut, a anunţat ministrul francez al culturii, Roselyne Bachelot, transmite joi AFP, citată de Agerpres.

"Arhitectul francez Jean-Marc Bonfils a murit în teribilul dezastru din Beirut. Aduc un omagiu lucrărilor sale importante, precum restaurarea clădirilor de patrimoniu distruse de războiul din Liban. Franţa şi Libanul sunt unite în durerea provocată de moartea sa", se arată într-un mesaj postat în noaptea de miercuri spre joi pe contul ei de Twitter.

Conform celui mai recent bilanţ provizoriu al ministerului libanez al sănătăţii, cel puţin 113 persoane au murit şi 4.000 au fost rănite în urma exploziilor. Printre cei decedaţi au fost identificaţi cel puţin 21 de cetăţeni francezi, conform Parchetului din Paris, care a deschis miercuri o anchetă.

Preşedintele Emmanuel Macron se deplasează joi în Liban, însoţit de ministrul de externe Jean-Yves Le Drian, "pentru a aduce mesajul fraternităţii şi solidarităţii din partea francezilor" şi pentru a "face bilanţul situaţiei cu autorităţile politice".