Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cod galben de caniculă şi vânt în 19 judeţe şi în Bucureşti, pe 7 şi 8 august

canicula_11.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Temperaturile vor ajunge şi la 38 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi local în Oltenia nopţile vor fi tropicale. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod galben de caniculă şi intensificări ale vântului, valabilă în 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă.
Astfel, în intervalul 7 - 8 august, pe arii extinse în regiunile sudice şi estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
De asemenea, în jumătatea de sud a ţării, local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.

În Dobrogea, în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi local în Oltenia nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Zonele aflate sub avertizarea Cod galben vizează: municipiul Bucureşti şi judeţele Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu. Meteorologii precizează că valoarea ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi şi în Câmpia de Vest.