Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marius Manole: ”Adevărul despre 10 august, probabil peste vreo 30 de ani”. Imaginea care l-a șocat pe actor

Marius Manole adevar august actor.jpg

Marius Manole, critic la adresa autorităților (Sursa foto: Facebook/Marius Manole)
Marius Manole, critic la adresa autorităților (Sursa foto: Facebook/Marius Manole)

Autoritățile nu vor aflarea adevărului despre evenimentele din 10 august 2018, declară la RFI actorul Marius Manole, unul dintre participanții la manifestația de acum doi ani din Piața Victoriei, reprimată de jandarmi.

Marius Manole spune că obiectivul autorităților pare a fi mai degrabă să-i acopere pe cei vinovați pentru reprimarea manifestației din 10 august 2018: ”Nu prea știm nimic ce ne interesează, în țara asta, adică pur și simplu, indiferent de cine ar fi la putere, pare că niciodată obiectivul lor nu e să găsească vinovații pentru anumite situații. Să nu uităm că nici acum nu știm ce e cu Revoluția, nu știm ce e cu Ion Iliescu, nu știm ce e cu Mineriada și au trecut câți ani de atunci? Deci doi ani mi se par puțini, probabil că trebuie să mai așteptăm încă vreo 30-40, să mai moară două generații, să mai vină cinci guverne. Nu știu de ce în țara asta nimeni nu vrea să se afle niciodată adevărul, pe mine mă depășește lucrul ăsta”.

Actorul povestește un moment de acum doi ani, din Piața Victoriei, care l-a marcat: ”Există imaginea cu băiatul care era cu mâinile sus, pur și simplu neînarmat, era pașnic și a venit un jandarm și a început să-l bată cu bâta peste față, peste corp. N-am înțeles niciodată ce a fost în capul acelui jandarm. Când vezi un om cu mâinile sus, care pur și simplu se predă, cât animal să fie în tine, încât să poți să faci lucrul ăsta?”.

 
Marius Manole, despre împlinirea a doi ani de la evenimentele din 10 august