Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum va începe anul școlar? Vlaston: Probleme de spațiu, personal, supraveghere a elevilor

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Descentralizarea deciziei privind noul an școlar este un lucru bun, declară la RFI președintele asociației EDU CER, Ștefan Vlaston. El crede că Executivul nu poate veni cu o soluție unică pentru toate școlile și consideră că e bine ca fiecare unitate de învățământ să decidă calea de urmat.

Ștefan Vlaston spune că sunt multe semne de întrebare legate de modul în care se va deschide anul școlar, pe fondul epidemiei Covid-19: ”Vedeți câte probleme apar, probleme de spațiu, probleme de depărtare socială, probleme de lipsă de profesori, că dacă împărțim clasele în două, înseamnă automat un număr dublu de profesori într-o școală, pe care nu au de unde să-l ia directorii. Plus distanțarea socială, de exemplu, nu mai ai voie cu doi elevi într-o bancă, pentru că trebuie să fie distanță de un metru între ei”.

Cine se va asigura că elevii vor respecta regulile sanitare? Președintele EDU CER crede că ”este foarte grea această verificare, pentru că în pauze, acolo va fi problema, profesorul trebuie să se ducă la cancelarie, să se spele pe mâini de cretă, să meargă la toaletă, să schimbe catalogul, deci nu văd cum profesorii ar rămâne în clase și pe timpul pauzelor. Cine observă în clase dacă elevii respectă regulile? Nu prea are cine, pentru că avem doi-trei profesori de serviciu pe școală, la 40 de săli de clasă. Păi, unde să intre mai întâi?”.

 
Ștefan Vlaston, despre provocările noului an școlar, pe fondul epidemiei Covid-19