Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UK: Numărul celor declarați morți de Covid redus cu 5000

morti_covid.png

Curbele mortalității Covid
Curba mortalității Covid în albastru are punct de întrerupere 28 de zile de la test pozitiv, cea în roșu nu are limită
Sursa imaginii: 
Public Health England

O revizuire a modului în care sunt contabilizate decesele cauzate de Coronavirus în Anglia a redus numărul de decese din Marea Britanie cu peste 5.000, la 41.329, a anunțat guvernul. Recalcularea se bazează pe o nouă definiție a cine a murit din cauza Covid.

Până acum au fost numărate persoane din Anglia care au murit în orice moment în urma unui test pozitiv de Coronavirus, indiferent de cauză.

Însă acum va exista un punct de întrerupere de 28 de zile, care va oferi o imagine mai exactă a epidemiei. Acest lucru aliniază Anglia (unde locuiește peste 80% din populația Regatului Unit) cu celelalte națiuni britanice, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord..

Noua metodologie de numărare a deceselor face ca numărul total de persoane din Marea Britanie care au murit din cauza Covid-19 să scadă de la 46.706 la 41.329 - o reducere de 12%.

Iar cifrele pentru decese Covid în Anglia pentru cea mai recentă săptămână de date - 18 - 24 iulie - vor scădea cu 75%, de la 442 la 111.

Limita de 28 de zile a Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord între un test pozitiv și moarte părea rezonabilă. Dar chiar și așa, această măsură nu include pe cei care s-ar putea să fi fost pe un ventilator medical mai mult de 28 de zile.

Nu există niciun element de avizare susținut de Organizația Mondială a Sănătății, iar Sănătate Publică Anglia (PHE) susține că nu există un singur mod ideal de a calcula totalul.

Aliniere pe națiuni

În viitor, numărul de decese pentru Anglia va fi publicat folosind atât puncte de întrerupere de 28 de zile, cât și 60 de zile.

Matt Hancock
Ministrul sănătății ceruse de luna trecută revizuirea numărului de morți de Covid
Sursa imaginii: 

Limita de 28 de zile va fi, totuși, măsura principală și va atinge cel puțin coerența în Marea Britanie. Reducerea a aproximativ 5.400 din totalul deceselor va fi un punct de discuție în rândul statisticienilor.

Ministrul sănătății din Anglia, Matt Hancock, solicitase deja o revizuire a modului în care erau calculate decesele cauzate de Coronavirus în iulie.

Acum, cei patru ofițeri medicali din Marea Britanie au decis să utilizeze o singură măsură și să publice numărul de decese care s-au produs în termen de 28 de zile de la un test de Coronavirus pozitiv confirmat într-un laborator, în fiecare zi.

În fiecare săptămână pentru Anglia, va fi publicat un nou set de cifre care arată numărul de decese care apar în 60 de zile de la un test pozitiv.

Decesele care apar după 60 de zile - cum ar fi cele care au fost în terapie intensivă de mai multe luni - vor fi adăugate și în cazul în care Covid-19 apare pe certificatul de deces.

Cu toată această reducere, Marea Britanie rămâne țara cu cel mai ridicat număr de decese Covid din Europa. 

 
Ascultați relatarea corespondentului RDI la Londra, Petru CLEJ