Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Asociație: Toți elevii și profesorii care vin fizic la școală trebuie să poarte mască

asociatie_elevi_profesori_scoala_masca.jpg

Elevii ar putea fi nevoiți să poarte mască la școală (Sursa foto: pixabay)
Elevii ar putea fi nevoiți să poarte mască la școală (Sursa foto: pixabay)

Toți elevii care vor veni fizic la școală în luna septembrie ar trebui să poarte mască de protecție, pe fondul Covid-19. O spune la RFI președintele Asociației Elevilor din București și Ilfov, Nicolae-Alexandru Rădulescu, în condițiile în care mai e o lună până la reînceperea școlii și încă nu este foarte clar ce reguli vor exista în unitățile de învățământ.

Nicolae-Alexandru Rădulescu cere autorităților să ofere mai multe informații legate de cele trei scenarii pentru noul an școlar: ”Din punctul nostru de vedere, aceste trei scenarii sunt fezabile, doar că datele oferite de autorități sunt puțin neclare, pentru că nu putem vorbi de București, având în vedere că în ultima vreme a prezentat o zonă de risc, nu putem vorbi de un scenariu verde în București, așa cum spun autoritățile. În condițiile în care într-o școală se află un singur caz, atunci în momentul acela, toate orele din acea școală trebuie mutate online”.

Președintele Asociației Elevilor din București și Ilfov consideră că toți elevii ar trebui să poarte mască la școală, atât în timpul orelor, cât și în pauze: ”Toți elevii care vor participa fizic la școală trebuie să poarte măști, pentru a nu se crea riscul de a crea focare de infecție în școli (...). Elevii se expun, trebuie asigurată și distanțarea socială inclusiv în pauze”.

 
Nicolae-Alexandru Rădulescu, despre cele trei scenarii pentru noul an școlar