Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Record absolut de noi cazuri de Covid-19, în R.Moldova. 626 de persoane s-au îmbolnăvit, într-o singură zi

medici_echipati.jpg

Sursa imaginii: 
WHO Moldova

Record absolut de noi cazuri de Covid-19 în R.Moldova. Ministerul Sănătății a anunțat, în această seară că, 626 de persoane s-au îmbolnăvit de coronovairus. Patru persoane infectate au venit din Turcia, singura țară unde sunt lăsați moldovenii să meargă în vacanță, în această vară. În aceste zile în Turcia s-ar afla și șeful statului, împreună cu familia, iar pentru această vacanță, Igor Dodon ar fi cheltuit 100 mii euro, potrivit liderului PL, Dorin Chirtoacă.

Este pentru prima dată, de la începutul pandemiei când au fost înregistrate atât de multe cazuri, într-o singură zi. De altfel, și numărul testelor efectuate este cel mai mare de până acum, 2889, dintre care primar 2.311 și repetat – 578. Din numărul total de cazuri, 29 sunt lucrători medicali: 9 medici, 18 asisenți medicali, personal auxiliar -2.

Astfel, bilanțul total al infectărilor ajunge la 31.415, iar cel al deceselor, la 914 cazuri.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, 512 persoane se află în stare gravă, (dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.257 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare. În total, 22.169  persoane au fost tratate  de Covid-19.

Recent, șeful statului, Igor Dodon, i-a criticat pe moldovenii care, pe timp de pandemie, aleg să-și petreacă vacanța în Turcia. Ori, tocmai familia lui Dodon, sau chiar șeful statului, susține liderul Partidului Liberal, se află în această țară.

Liberalul Dorin Chirtoacă afirmă că, pe timp de pandemie, seceta si proteste, Dodon a ales să meargă, în Turcia, pe la Moscova, într-o vacanță cu un buget de cca 100 mii euro. Informația a fost însă negată de președinție, care susține că Dodon și-a luat liber câteva zile și se află în Federația Rusă.

”Dodon nu este la Moscova. El a plecat de vineri, prin Moscova, în Turcia, la mare, pe ascuns, fiindu-i rușine să recunoască unde se duce de fapt, cheltuind în acest scop suma astronomică de peste 2 milioane de lei, cât bugetul unui sat din R.Moldova, pentru un an”, conchide liderul PL, Dorin Chirtoacă.

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre numărul record de infectări cu Covid-19, în R.Moldova