Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcia anunţă descoperirea în Marea Neagră a unui uriaș zăcământ de gaz

zeci_de_mii_de_functionari_turci_au_fost_concediati_in_urma_puciului_ratat_din_iulie_2016_contra_presedintelui_recep_tayyip_erdogan.jpg

Zeci de mii de functionari turci au fost concediati în urma puciului ratat din iulie 2016 contra presedintelui Recep Tayyip Erdogan
Zeci de mii de functionari turci au fost concediati în urma puciului ratat din iulie 2016 contra presedintelui Recep Tayyip Erdogan
Sursa imaginii: 
REUTERS/Umit Bektas

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat vineri descoperirea în Marea Neagră a celui mai mare zăcământ de gaze naturale din istoria țării, informează cotidianul Hurriyet.

"Vreau să anunţ o informaţie de importanţă istorică. Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ din istoria ţării", a declarat Recep Erdogan.

Liderul de la Ankara a subliniat că "realizările în domeniul energiei au o mare importanţă pentru stabilitatea şi independenţa ţării".

Potrivit preşedintelui Turciei, nava de explorare Fatih a descopeit un zăcământ de 320 de miliarde de metri cubi de gaz în Marea Neagră.

Zăcământul va începe să fie exploatat în anul 2023, a precizat Erdogan.

Preşedintele Turciei a făcut acest anunţ în contextul disputelor cu Grecia şi Republica Cipru, privind activităţile de explorare din estul Mării Mediterane.