Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Festivalul de la Veneția a stabilit deja măsurile de prevenție

venetia_leul_de_aur_festival.jpg

Sursa imaginii: 
France24

Festivalul de Film de la Veneția, care va fi primul mare din această categorie organizat de la începutul pandemiei, în perioada 2 - 12 septembrie, a dezvăluit un vast plan de prevenție, în contextul  îngrijorător al reapariției virusului în Europa.

Festivalul, „în colaborare cu autoritățile sanitare, a dezvoltat măsuri de protecție anti-Covid 19 (...) pentru a asigura protecția tuturor oaspeților și vizitatorilor”, a anunțat acesta într-un comunicat de presă, prezentând toate măsurile adoptate pentru evitarea infestărilor , în timp ce Italia, în special regiunea Veneția, se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor noi.

Locul celui mai vechi festival de film din lume, care are loc pe malul Lido di Venezia , "va fi accesibil participanților și publicului prin nouă intrări, cu vedere la străzi sau la lagună, dotate cu scanere termice”. „Accesul va fi interzis persoanelor cu o temperatură de 37,5 grade sau mai mult”.

Gelurile dezinfectante vor fi puse la dispoziția publicului: în săli de proiecție, intrări, coridoare, săli de ședințe ... ", iar purtarea măștii va fi obligatorie" atât în interior cât și „în toate zonele exterioare din perimetrul festivalului”.

În ceea ce privește distanțarea socială, „numărul de locuri disponibile va fi redus, prin alternarea scaunelor ocupate și libere”.

În plus, „vizitatorii acreditați și cei publici vor trebui să își rezerve locul online, pe site-ul www.labiennale.org.  "Biletele vor fi vândute exclusiv online, pentru a evita cozile."

Celebrul covor roșu - emblema festivalului, pe care vedetele defilează în rochii de seară, nu este lipsit de măsuri de securitate: „publicul nu va avea voie să participe la intrarea delegațiilor, pentru a evita aglomerația.

Echipelor filmelor reprezentate la Veneția „li se va oferi un sistem de transport pentru a evita aglomerația” și, ca în fiecare an, „un serviciu medical de urgență va fi la dispoziția publicului”.

În plus, festivalul cere ca toți oaspeții și vizitatorii acreditați veniți din afara zonei Schengen să „facă un test înainte de a pleca”. "Un al doilea test va fi efectuat (pentru aceiași oameni) la Veneția, sub supravegherea festivalului", a spus el.

Amploarea și detaliile acestor măsuri arată că managerul festivalului dorește sa evite un scenariu catastrofal, care ar face ca Lido să se transforme într-un focar.

Din caza primului val al coronavirusului, festivalul de la Cannes a trebuit să-și anuleze ediția 2020, iar acum, cel de la Veneția pare ca va reuni cinematografia mondială.

În acest an, 18 filme din întreaga lume, inclusiv Mexic, Azerbaidjan și Israel, concurează pentru prestigiosul Leu de Aur pentru cel mai bun film, care va fi acordat de un juriu prezidat de vedeta australiană Cate Blanchett.

 

Traducere de Anda Costiuc, după France24