Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ploieștiul va fi legat de autostrada A1 printr-un drum expres

autostrada.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare construcției drumului expres Ploiești - Găești.

 

Valoarea contractului este de aproape 16 milioane lei, fără TVA, iar CNAIR anunță că operatorul economic care va realiza serviciile este asocierea Search Corporation SRL – Mega Muhedislik A.S. (Mega Engineering Consulting Inc.).

Valoarea exactă a contractului este de 15.863.176,64 lei fără TVA, finanțarea fiind realizată din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este de 24 luni, din care 14 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate, 6 luni pentru proiectul tehnic de execuție și 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Lungimea estimată a traseului este de 76 de kilometri.

Este vorba de un drum expres de la Ploiești, urmat de o centură ocolitoare a orașului Găești, care va continua pâna la autostrada A1 București - Pitești.

În prezent, traficul greu tranzitează Găeștiul, camioanele grele ducând la degradarea șoselei și clădirilor, dar și la congestionarea DN7, care traversează prin centru orașul dâmbovițean, pe un segment de circa 5 kilometri.