Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dodon, pe muntele Athos: ”Acest sfârșit de săptămână îl voi petrece în smerenie și rugăciune”

dodon_athos.jpg

Image source: 
Facebook/Igor Dodon

Președintele moldovean, Igor Dodon, revenit dintr-o vacanță din Rusia, anunță că va petrece acest sfârșit de săptămână, în Grecia, ”în smerenie și rugăciune împreuna cu călugării de pe Muntele Athos”. Ca în fiecare an, spune Dodon, în această perioadă, se va ruga pentru poporul său, ”pentru o Moldovă care să trăiască în pace și unitate. Totodată, Dodon îndeamnă cetățenii să petreacă aceste zile, ”în liniște sufletească”, întrucât toamna vine cu noi încercări, printre care și începutul școlii în condiții de pandemie.

”Am trecut și trecem prin provocări foarte puternice în acest an, de aceea avem nevoie mai mult ca oricând de binecuvântarea călugărilor pe care urmează să-i întâlnesc la mănăstirile ctitorite de cei mai renumiți voievozi moldoveni”.”Luna septembrie vine cu noi încercări pentru poporul nostru, începe școala în condiții de pandemie, se reiau o serie de alte activități, avem încă un drum greu de parcurs prin această pandemie care afectează întreaga lume, de aceea vă îndemn pe toți cei care puteți să petreceți aceste zile de sărbătoare în liniște sufletească și rugăciune, să transmiteți gânduri bune către apropiați, către țară, să ne cultivăm încrederea că vom trece cu bine și de aceste vremuri complicate”, afirmă Igor Dodon.

Totodată, președintele moldovean a avut un mesaj pentru opoziție.”Le transmit un gând bun și celor care se află în opoziție politică față de mine și dacă vor încerca să facă și din asta un motiv de lupta electorală cu președintele, le recomand să nu-și ia măcar păcatul acesta pe cap, au destule. Le doresc și lor, și nouă tuturor cumpătare și bune intenții în relațiile cu ceilalți”.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a făcut publică lista celor care îl vor însoți pe șeful statului în Grecia. 11 persoane vor merge pe Athos, printre aceștia unii deputați socialiști, fratele lui Dodon, dar și un fost deputat rus.

”Și cum Rusia este "partenerul nostru strategic principal" nu putea să lipsească din "delegația oficială" nici faimosul oaspete și petrecăreț la un "pahar de vorbe" de la Condrița, tovarășul Oleg Pakholkov”.”Dincolo de faptul că Dodon va fi păzit pe perioada "vizitei oficiale" până la București și retur tocmai de 15 ofițeri de la Serviciul de Pază și Protecție de Stat , iar în Grecia de alții 2, preacucernicul pravoslavnic de la Sadova și-a mai selectat o "delegație oficială" de toată frumusețea, evident cheltuielile fiind din banii noștri, ai contribuabililor onești”, susține deputatul PPDA.

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre vizita lui Dodon pe muntele Athos