Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avioanele care urmau să aterizeze la Băneasa, redirecționate spre Otopeni

omni_air_boeing_767.jpg

Sursa imaginii: 
Airways Magazine

Aeronavele care urmau să aterizeze vineri după-amiază pe aeroportul Băneasa au fost redirecționate la Otopeni, din cauza incidentului aviatic, anunță „boardingPass.ro".

„Mai multe avioane care urmau să aterizeze în această după-amiază la Băneasa au fost redirecționate la Otopeni, din cauza faptului că pista aeroportului Băneasa este încă indisponibilă din cauza Boeingului 767 Omni Air, care a rămas pe aceasta după ce trenul de aterizare principal de pe partea strângă a avionului a cedat la aterizare”, se arată pe site-ul boardingPass.ro.

Conform aceleiași surse, Boeing-ul 767-300ER Omni Air implicat în incidentul aviatic de vineri este încă pe pista aeroportului Băneasa.

„Compania americană Omni Air are la București de câteva săptămâni un Boeing 767-300ER de rezervă, însă acesta nu poate decolaspre SUA deoarece pista este blocată”, adaugă sursa citată.

Un avion care făcea o cursă specială a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Băneasa. În avion erau 84 de pasageri care au fost evacuaţi în siguranţă.

„Un avion care făcea o cursă cu regim special, la aterizare a avut probleme cu trenul principal, aşa că a blocat pista. Au fost 84 de pasageri evacuaţi în siguranţă. Echipajele de pompieri şi ambulanţa au fost prezente, nu a fost nevoie de intervenţie. Acum investighează cei de la AIAS (Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti).