Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19 : Noi recorduri negative în India și Brazilia

India a raportat duminică 78.761 noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record mondial, potrivit AFP.
Precedentul record fusese stabilit la 17 iulie de SUA, care înregistraseră 77.638 noi contagieri, potrivit datelor coroborate de AFP. De partea ei, Brazilia a atins sâmbătă pragul de 120.262 de decese legate de epidemie, conform datelor furnizate de ministerul sănătăţii din Brasilia, citate de AFP şi Reuters.

 

India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane infectate cu COVID-19.În total, 63.000 de persoane au murit de această boală în India. Tristul record intervine la o zi după ce guvernul a anunţat o nouă flexibilizare a restricţiilor adoptate în martie pentru a combate epidemia. Decizia a fost determinată de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă. Ministerul de Interne a anunţat astfel că începând din septembrie adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic.

Și Brazilia, la şase luni de la identificarea primului caz de COVID-19, a atins sâmbătă pragul de 120.262 de decese legate de epidemie, conform datelor furnizate de ministerul sănătăţii, citate de AFP şi Reuters. Bilanţul morţilor înregistrate în ultimele 24 de ore a fost de 758 de persoane.
În acelaşi interval de timp, numărul contaminărilor au crescut cu 41.350, ajungând la un total de 3.846.153 de cazuri confirmate.
Cu o populaţie de 212 milioane de locuitori, cea mai mare ţară din America Latină este a doua cea mai afectată din lume de pandemia noului coronavirus, după SUA.
Spre deosebire de Europa şi Asia, unde curba infectării şi a deceselor a crescut rapid şi a scăzut după câteva săptămâni de aplicare a măsurilor restrictive, Brazilia pare să rămână blocată în ultimele trei luni într-o zonă de platou, cu o medie de aproximativ 1.000 de decese zilnic şi cu numeroase disparităţi între regiuni. În ultimele săptămâni se observă însă o tendinţă de stabilizare.