Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Covid-19: Un sfert din populaţia globului nu ar vrea să se vaccineze

covid-19-5090310_1280.jpg

Covid-19: Un sfert din populaţia globului nu  ar vrea să se vaccineze.
Covid-19: Un sfert din populaţia globului nu ar vrea să se vaccineze
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

74% din populaţia globului ar vrea să se vaccineze pentru Covid, arată un studiu publicat astăzi. Experţii sunt îngrijoraţi pentru că 25% dintre oameni nu ar face vaccinul.

Sondajul, realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial, a chestionat aproape 20.000 de persoane din 27 de ţări, scrie agenția de presă Mediafax.

Potrivit cercetării, China a avut cel mai mare suport pentru vaccinare, 97% dintre cei chestionaţi spunând că se vor imuniza.

Ruşii au manifestat cel mai mic interes, doar 54% spunând că ar fi interesaţi.

În SUA, 67% dintre americani au spus că se vor vaccina, în timp ce 33% au răspuns că nu sunt interesaţi. Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au spus că efectele secundare îi îngrijorează şi 37% nu cred în eficienţa acestuia, scrie CNN.

Doar 40% dintre toţi respondenţii se aşteaptă ca un vaccin să fie disponibil în acest an.

Experţii şi-au exprimat îngrijorarea că mai mult de un sfert dintre persoanele din întreaga lume nu vor să se vaccineze.

„Deficitul de 26% în încrederea în vaccin este suficient de semnificativ pentru a compromite eficienţa unei vaccinări în masă împotriva Covid-19”, a declarat Arnaud Bernaert, expert în cadrul Forumului Economic Mondial.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că nici o ţară nu se poate „preface” că s-a încheiat pandemia COVID-19 şi spune că o relaxare a restricţiilor prea devreme ar fi dezastruoasă.

Noul coronavirus a infectat peste 25 de milioane de persoane la nivel global. De la izbucnirea pandemiei și până acum s-au vindecat aproape 18 milioane. La 31 august, numărul deceselor din cauza SARS-COV-2 se ridică la 844.312  de persoane, potrivit centralizării făcute de Organizația Mondială a Sănătății.