Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Record de decese din cauza Covid-19 în România: 60 de cazuri în ultimele 24 de ore

record_decese_romania_covid.jpg

Din aceasta noapte Bucurestiul intra oficial in scenariul rosu (Sursa foto: pixabay)
Din aceasta noapte Bucurestiul intra oficial in scenariul rosu
Sursa imaginii: 
pixabay.com

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane decedate într-o zi de la debutul pandemiei în România, din cauza noului coronavirus, potrivit raportării de marți a Grupului de Comunicare Strategică.

Conform raportului GCS, până marți, 3.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 60 de decese (35 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, două la categoria 40-49 ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani.

58 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.