Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Profesorii români au acces gratuit la platformele educaționale ale Google și Microsoft

Ministerul Educației și Cercetării a semnat parteneriate cu Google și Microsoft, prin care vor fi puse la dispoziția profesorilor și școlilor platformele educaționale dezvoltate de cele două companii americane.

Printr-un comunicat oficial de presă, ministerul anunță că programele respective vor fi utilizate cu interfața lor în limba română:

„Prin acest memorandum, cadrele didactice și unitățile de învățământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaționale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la programele-suport și la resursele educaționale dezvoltate de acestea. Astfel, platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română”, este specificat în comunicatul MEC.

Deasemenea, cele două licențe se activează în mod gratuit prin intermediul portalului „clasaviitorului.ro” și pot fi utilizate, tot gratuit, pe durata de funcționare a unității de învățământ.

Aceste aplicații le oferă profesorilor posiblitatea de a gestiona fluxul de lucru la clasă cu ajutorul Google Classroom sau Microsoft Teams, de a organiza videoconferințe cu ajutorul Meet sau Teams, de a folosi tabla virtuală cu ajutorul Google Jamboard sau Microsoft Whiteboard și de a avea acces la tot ceea ce este necesar pentru a derula activitatea didactică prin aplicațiile online, a mai transmis ministerul.

Alt obiectiv al acestui parteneriat este, potrivit MEC, formarea cadrelor didactice pentru utilizarea platformelor digitale de predare:

„Totodată, parteneriatul oferă resurse-suport atât elevilor, cât și studenților, pentru ca aceștia să învețe să folosească mai eficient tehnologia digitală”, se mai arată în comunicat.