Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nelu Tătaru, la RFI: MS achiziționează 4 milioane de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populației la risc

vaccinare_gripa.jpg

1.074.123 de români din grupele de risc au fost vaccinați antigripal până la 06.12.2020, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății

Vaccinarea antigripală gratuită va începe la jumătatea acestei luni sau, cel mai târziu, la începutul lunii octombrie, a declarat la RFI, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a anunțat că Ministerul Sănătății va cumpăra, în acest an, aproximativ patru milioane de doze de vaccin.

 

"Noi suntem în faza de achiziție, avem antamate 1.930.000 de doze și cu suplimentare până la sfârșitul lunii spre 4.000.000 de doze. (...) Anul trecut, în ianuarie, aveam achiziționate aproximativ 1,5 milioane de doze de vaccin. (...) De vaccinarea antigripală gratuită vor beneficia persoanele la risc, vârstele extreme, persoanele cu comorbidități, personalul medical. Recomandarea mea este ca populația să se vaccineze.   A fost foarte greu și cred că și confruntarea cu infecția cu SARS-CoV-2 ne-a arătat ce se poate întâmpla atunci când nu avem un vaccin pentru o anumită patologie. Pentru gripă avem vaccin, indicația este să ne vaccinăm tocmai pentru a ne imuniza și pentru a preveni concomitența patologiei gripale cu cea a virusului SARS-CoV-2", a declarat la RFI, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL CU MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU: