
Social
Turismul românesc în pandemie, capitolul servicii: Mâncăm porumb, hamsii și mămăligă la cartonaș
poza_crop_.jpg

C.E.: Putem spune că au fost săptămâni cu un număr record de turiști pe zona de litoral. Așdar nu cred că putem vorbi despre o reorientare a turiștilor în ceea ce privește destinațiile interne, cât vorbim despre o diversificare a lor. Pe lângă litoralul românesc, care în mod tradițional aducea în jur de un milion de turiști, iată că a apărut Delta Dunării, destinațiile montane, pensiunile izolate. În schimb destinațiile foarte aglomerate de tip city break au făcut un pas înapoi. Am văzut mai puțini turiști în orașele unde în mod tradițional vedeam un număr mare de oameni în zona centrului vechi. Mă refer la Sibiu, Brașov, Iași, Cluj și nu numai.
(...)
În ultimii ani vedem servicii din ce în ce mai bune, în toate destinațiile. Din păcate avem acea discuție care de la an la an pune un mare semn de întrebare asupra unei zone din litoralul românesc. Litoralul este încă împărțit între servicii foarte bune (...) și acel litoral care arată oarecum neschimbat de 30-40 de ani. Cu plaje murdare, supraaglomerate, cu turiști care dau muzica la maxim de la un șezlong la altul, unde nimeni nu păstrează distanțarea. Prânzul se ia direct de pe plajă, dintr-o oală a cuiva îmbrăcat în ursuleț sau bucătar (...) Mâncăm porumb, hamsii, mămăligă la cartonașul de hârtie.
Ascultă AICI interviul integral: