Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Amnesty International: Cel puțin șapte mii de lucrători sanitari au murit în întreaga lume

laboratory-2815641_1920_1.jpg

Coronavirus: Cel puțin 7.000 de lucrători din domeniul sănătății au murit în întreaga lume
Image source: 
pixabay.com

 Cel puțin 7.000 de lucrători din domeniul sănătății au murit în întreaga lume după ce s-au infectat cu noul coronaviurs  - arată o analiză făcută de Amnesty International. 
Numai în Mexic, potrivit datelor oficiale, și-au pierdut viața până acum peste o mie de lucrători sanitari. 

 

1.320 de lucrători din domeniul medical au murit în Mexic, de la debutul pandemiei, cel mai grav bilanț din lume.  În Statele Unite, unde bilanțul total al îmbolnăvirilor a depășit recent pragul de șase milioane, s-au înregistrat 1.077 de decese în rândul personalului medical. Urmează Brazilia, cu 634 de cazuri, India – 573 și Africa de Sud - 240. 

Pe acest fundal, apelul Amnesty International vizează colaborarea globală și asigurarea condițiilor și protecției: 

După luni întregi de la debutul pandemiei, lucrătorii sanitari mor în continuare la rate sinister, în țări precum Mexic, Brazilia și SUA, în timp ce răspândirea rapidă a infecțiilor în Africa de Sud și India arată necesitatea ca toate statele să ia măsuri. Trebuie să existe o cooperare globală pentru a se asigura că toți lucrătorii din domeniul sănătății beneficiază de echipamente de protecție adecvate, astfel încât aceștia să-și poată continua activitatea vitală fără a-și risca propria viață”, a transmis Steve Cockburn, reprezentantul oreganizației neguvernamentale Amnesty International.