Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elevii ar putea învăța doar online primele două săptămâni, iar școlile să se deschidă la 1 octombrie

orban_poza.jpg

Premierul Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
Facebook/Guvernul României

Elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri doar online, declară premierul Ludovic Orban, adăugând că este vorba despre un scenariu cerut de medici.

Prim-ministrul subliniază, însă, că, deocamdată, lucrurile sunt aşa cum au fost anunţate de Guvern:

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online - n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban precizează că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util:

„Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local, la propunerea Consiliului de Administraţie, în care, repet, sunt implicaţi în Consiliul de Administraţie atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, cât şi reprezentanţii corpului profesoral, cât şi reprezentanţii părinţilor, de asemenea, şi elevii pot să participe la decizie. Ei vor face propunerea şi decizia va fi luată pe baza propunerilor de Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului, fie în clasă, fie parţial în clasă, parţial online, fie online. Sunt lucruri care sunt cunoscute, a mai spus premierul.