Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Sănătății: 80% din managementul spitalelor nu corespunde

nelu_tataru-mediafax_foto-dani_amariei.jpg

Sursa imaginii: 
Dani Amariei|Mediafax

Nelu Tătaru a declarat, marţi, că 80% din managementul spitalelor - inclusiv ale celor din Bucureşti, nu corespunde.

Ministrul Sănătății a participat la o dezbatere pe teme din domeniul sănătăţii, organizată de PNL Bucureşti. Acesta s-a declarat nemulțumit de conducerea unităților sanitare din aproape întreaga țară:

"Repetam de multe ori în primele luni de pandemie că 80% din managementele spitalelor nu corespund, menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică. (...) Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o", a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a spus și că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie:

"Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie".

În fine, Nelu Tătaru a declarat că a observat o "demotivare" a Direcţiilor de Sănătate Publică:

"Trecând de la spitale, am putem vedea şi DSP-uri care ţin de Ministerul Sănătăţii, o demotivare şi o scădere a atribuţiilor, ajungând ca un DSP să fie cel care dă un aviz sau face un control tematic. Păstrarea unei coordonări la nivelul MS asupra unităţilor medicale rămâne esenţial", a mai afirmat ministrul Sănătății.