Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Părinții care vor învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință medicală pentru copii

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că părinții care nu vor să își trimită copiii la școală și cer ca aceștia să învețe doar online, vor fi nevoiți să prezinte unității de învățământ o adeverință de la medic.

Monica Anisie a declarat, marți seara, că un elev poate învăța doar online, numai dacă există motive medicale certificate oficial:

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat ministrul Învățământului, la Digi24.

Monica Anisie a precizat că acest lucru este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății: „Ministerul Sănătății a considerat că este important să știm acest lucru și de aceea a fost stipulat în ordinul comun acest lucru”, a mai spus ministrul.

De asemenea, recomandarea ei către școlile care nu au apă, care nu pot asigura condiții minime de igienă, este să continue învățarea online.

„Recomandarea mea pentru o astfel de situație în care nu există nici măcar apă este să continue învățarea în sistem online”, a spus Monica Anisie, la Digi 24, precizând că autoritățile locale trebuie să găsească soluții și că a cerut inspectoratelor școlare să transmită și primăriilor aceste necesități, dar și faptul că pot achiziționa containere sanitare.

Ministrul Educației a mai cerut școlilor să evite organizarea festivităților de deschidere a anului școlar.

Acele festivități de deschidere să fie evitate, să nu îi mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o altfel de festivitate, dar dacă doresc să o facă în spații deschise, punând scaune pentru fiecare elev în parte, să se pătreze distanța”, a mai spus Monica Anisie.