Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Asociație de elevi: Începutul anului școlar va fi un adevărat haos. Care sunt hibele?

Lider sindical invatamant masuri nou an scolar inaplicabile.jpg

Anul școlar începe cu reguli stricte pentru elevi și profesori (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Anul școlar începe cu reguli stricte pentru elevi și profesori (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Elevii nu privesc cu ochi buni măsurile luate de autorități pentru începutul anului școlar, pe fondul pandemiei Covid-19. Președintele Asociației Elevilor din București și Ilfov, Nicolae-Alexandru Rădulescu, spune la RFI că începutul anului școlar va fi un haos.

Nicolae-Alexandru Rădulescu e de părere că elevii trebuie lăsați să iasă din clasă în pauze și să interacționeze, cu respectarea măsurilor de igienă.

Președintele Asociației Elevilor din București și Ilfov se teme că vor exista în continuare copii care nu vor avea acces la educație și profesori care nu se vor descurca la cursurile online: ”Începutul anului școlar nu va arăta nici pe departe cum ar fi trebuit să arate în viziunea elevilor. Vom avea aceeași problemă ca atunci când s-au închis școlile și totul s-a mutat pe online, vom avea elevi care nu au acces la educație (...). Sunt și profesori care poate nu dispun de anumite echipamente sau nu știu să le folosească. Sunt foarte mulți profesori care nu știu să utilizeze aceste echipamente de învățare online. Nu cred că toate școlile vor dispune de camere web, care vor filma lecțiile și așa mai departe. Cred că va fi un adevărat haos începutul anului școlar”.

 
Nicolae-Alexandru Rădulescu, despre începerea școlii