Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Roger Federer a inaugurat un muzeu al ciocolatei

federer_ciocolata.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Tenismanul elveţian a deschis oficial un muzeu al ciocolatei, la Kilchberg, în cantonul Zurich, din țara sa natală.

Este vorba de uzeul "Lindt Home of Chocolate", care are o suprafaţă totală de 1.500 m pătraţi, iar principala atracție este o fântână de ciocolată, de nouă metri înălţime.

Cu această ocazie, Federer a anunţat că îşi va relua antrenamentele intensive după operaţiile la genunchi dn primul semestru al anului, care l-au obligat să pună capăt acestui sezon competițional.

Roger Federer a împlini 39 de ani luna trecută, dar a declarat pentru cotidianul „Tages-Anzeiger” că şi-a propus să facă minimum două antrenamente pe zi, de cel puțin 45 de minute, începând de săptămâna viitoare, fiindcă vrea să participe la viitoarea ediţie a Openului Australiei, programat anul viitor, în ianuarie.

Amintim, acum două luni, Federer declara pentru publicaţia „Zeit Magazin" că "ora retragerii" sale se apropie, dar încă nu este pregătit să renunţe la tenis – marea lui dragoste.

"Ora retragerii se apropie şi ştiu că circuitul îmi va lipsi. Ar fi fost uşor să mă retrag acum, dar vreau să continui să-mi mai ofer şansa de a profita de tenis", a declarat tenismanul elveţian care are în palmares 20 de trofee de Mare Slam – record absolut în „sportul alb".