Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Educației, despre noul an școlar: Vă asigur că s-au luat toate măsurile necesare

Cu două zile înainte de începerea noul an școlar, ministrul Educației Monica Anisei dă asigurări pe pagina de socializare că “s-au luat toate măsurile necesare pentru a continua procesul educațional în cele mai bune condiții”. În plus, ea susține că niciodată învățământul nu a beneficiat de atâta atenție și ”poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației și a rolului profesorului”.

”În toată această perioadă am fost în permanentă legătură cu unitățile de învățământ din întreaga țară. În ultima videoconferință, desfășurată astăzi, am primit asigurări că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru a-și primi copiii, începând de luni, 14 septembrie”, a transmis Monica Anisie, într-o postare pe Facebook.

Ea mai precizează că luni diriginții și învățătorii vor anunța programul pe care îl vor avea elevii.

”Am promis că vom anunța în timp util toate informațiile, detaliile, măsurile necesare pregătirii unui nou an școlar sigur pentru copiii noștri. Ne-am ținut de cuvânt! Niciodată școala nu a beneficiat de atâta atenție și poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației, a rolului profesorului, a misiunii acestuia, aceea de a crea valorile unei societăți”, a adăugat ea.

Ministrul mai afirmă că alături de echipa sa face tot ce îi stă în putină pentru ca educația să continue. ”Așadar, să nu uităm de realul obiectiv al școlii, de nevoile educaționale și emoționale ale elevilor noștri, cărora, noi, cadrele didactice ne-am dedicat viața. Alături de întreaga mea echipă facem tot ce ne stă în putință pentru educație! Educația trebuie să continue!”.