Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prinţesa Leonor a Spaniei, în carantină, după ce o colegă de şcoală a fost depistată cu COVID-19

letitia.jpg

Regina Letizia a Spaniei și fiica cea mare, prințesa Leonor
Image source: 
REUTERS/Enrique Calvo

Moştenitoarea tronului Spaniei, prinţesa Leonor, se află în carantină după depistarea unui caz de COVID-19 printre colegii săi de clasă, relatează sâmbătă AFP care citează o sursă de la palatul regal.

„După detectarea unui caz pozitiv de COVID-19 la unul dintre elevii din clasa prinţesei de Asturia, şcoala le-a recomandat părinţilor ca elevii din această clasă să nu vină în următoarele 14 zile”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al palatului, potrivit Agerpres.ro.

În vârstă de 14 ani, fiica regelui Felipe al VI-lea a revenit miercuri la şcoală, într-o unitate de învăţământ privat din Madrid.

Ea urmează să facă un test PCR pentru a se verifica dacă a fost contaminată, a adăugat purtătorul de cuvânt. Regele şi regina ″au planificat pentru moment să îşi menţină activităţile oficiale″⁣, a mai transmis acesta. 

Spania este prima ţară din Europa care a depăşit săptămâna aceasta jumătate de milion de cazuri de COVID-19 şi a consemnat vineri o creştere cu 12.000 de cazuri, un record de la începutul pandemiei.