Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poetul Radu Vancu: Dorința de schimbare e mai puternică decât inerția pe care unele partide o vor conservată

Poet Radu Vancu plagiat Ciuca.jpg

Radu Vancu: Intenția evidentă este de protecție pentru plagiatori cu funcții înalte în statul român
Radu Vancu: Intenția evidentă este de protecție pentru plagiatori cu funcții înalte în statul român
Sursa imaginii: 
Facebook/Radu Vancu

Alegerile locale din 27 septembrie sunt de fapt despre conservarea puterii. O spune la RFI poetul Radu Vancu, membru al comunității ”Vă vedem din Sibiu”. El crede că diferențierea candidaților care promit aceleași lucruri alegătorilor se va face la urne, în funcție de realizările din trecutul fiecăruia dintre competitori.

Radu Vancu spune cum a arătat până acum campania electorală pentru alegerile locale: ”În ultima vreme, am văzut câteva încercări, venind mai ales dinspre PSD, de a murdări jocul, culminând cu această încercare de a-i monta lui Nicușor Dan o convorbire cu aparență, știu eu, compromițătoare. E tehnica clasică, aceea de a macula atât de tare situația, încât să indispună lumea până la a nu mai ieși la vot. E o tehnică pe care PSD a mai folosit-o cu succes în 2016, în decembrie și cred că încearcă să repete și acum tehnica de atunci”.

În opinia scriitorului, ”criza sanitară ar trebui să joace, intuitiv vorbind, în favoarea votanților tineri. E de așteptat ca votanții mai în vârstă să se sperie și să fie temători în a se duce la vot în aceste condiții (...). Cred totuși că schimbarea se va produce, cred că încercarea de conservare a României în această stare care durează de trei decenii va eșua. Dorința de schimbare mi se pare totuși mai puternică decât inerția pe care o parte a sistemului politic o dorește conservată”.

 
Radu Vancu, despre campania pentru alegerile locale