Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul copil român internat cu Covid-19 este în stare staționară, dar are toate organele afectate, deși nu suferea de alte boli

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Băiețelul de 9 ani și 11 luni din Buzău, infectat cu coronavirus și internat la Spitalul Gomoiu din București - primul din țară ajuns la Terapie Intensivă, este acum "în stare staționară, spre bine", însă are toate organele afectate, au declarat medicii care îl îngrijesc, într-o conferiță de presă.

Copilul nu suferea de alte afecțiuni înainte de infectarea cu SARS-Cov2, au mai precizat reprezentanții spitalului:

"Este un copil fără antecedente semnificative anterioare", au explicat medicii, adăugând că acesta a ajuns la Terapie Intensivă după ce a suferit un sindrom multisistemic inflamator – o reacție inflamatorie multi-sistemică exagerată.

Echipa medicală subliniază, însă, că nu orice copil infectat cu coronavirus va face acest sindrom, care "este foarte rar".

Băiețelul a ajuns la Spitalul Gomoiu prin transfer de la Buzău, unde i s-a pus inițial diagnosticul prezumtiv de meningo-encefalită, dar, odată ajuns în capitală, a fost testat pozitiv cu Covid-19, a spus directorul medical al Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu.

De asemenea, șeful sectiei ATI, dr. Livia Gabriela Vlădoiu, adaugă că micuțul este stabil și nu are nevoie de intubare, deși este cuplat la oxygen suplimentar:

„Are afectare pulmonară și cardiacă, este cu afectare multisistemică pe toate organele, este dependent de oxigen”, a subliniat medical de la ATI.

Doctorii cred că, cel mai probabil, copilul s-a infectat de la părinți, acum trei săptămâni, și a fost asimptomatic până la declanșarea Covid-19.