Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România a cumpărat deja 3 milioane de vaccinuri antigripale, anunță Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii a declarat că au fost contractate, până acum, trei milioane de doze de vaccin antigripal, iar prima tranşă a fost deja distribuită Direcţiilor de Sănătate Publică din toată ţara.

Nelu Tătaru, aflat într-o vizită la Brăila, precizează că în categoria de risc privind persoanele care vor fi vaccinate gratuit, intră anul acesta şi cadrele didactice:

"A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze", a declarat ministrul Sănătății.

Tătaru a adăugat că prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc:

"În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ", a mai spus ministrul.