Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Poliția Animalelor, o șansă pentru oprirea cruzimilor?

romania-stray-dogs-main_1.jpg

Fotografia AFP/Getty, care surprinde capturarea unui câine al străzii de către hingherii români, ilustrează un articol din The Independent intitulat ”S-a dovedit legătura între criminalii în serie și cruzimea față de animale”

Ordonanța de urgență pentru înființarea unei poliții a animalelor, care să se ocupe de gravele abuzuri comise împotriva acestora, a intrat în dezbatere publică. Ideea ministrului de interne, Marcel Vela, de a crea această structură a fost salutată de toate organizațiile pentru protecția animalelor însă forma finală a actului normativ a stârnit multe semne de întrebare și fiecare organizație a venit cu obiecții și amendamente.

Ionela Ciornei, activist pentru drepturile animalelor și vegan, una dintre cele mai active persoane în denunțarea cruzimilor împotriva animalelor, a depus sute de plângeri penale, multe rămase fără urmări, din păcate. Poliția rareori a tratat ca pe un lucru serios agresarea sau uciderea animalelor, deși studiile internaționale au demonstrat clar că ”azi abuzezi sau ucizi un animal, mâine o vei face la fel de fără remușcări cu un om”.Cum era de așteptat, Ionela Ciornei spune că proiectul înființării unei poliții a animalelor e binevenit. Dar, așa cum a ieșit în dezbatere publică, este acesta o garanție a schimbării? E vreo șansă ca noua structură să reacționeze și să acționeze diferit față de poliția națională care, de obicei, ingnoră cu desăvârșire abuzurile împotriva necuvântătoarelor? Ascultați interviul integral...

 
Ionela Ciornei, activist pentru drepturile animalelor, despre viitoarea Poliție a Animalelor