Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un vapor cu comandant român a salvat patru marinari în Golful Mexic, în plină furtună

cosco_malaysia_vapor_nava.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

O navă cargo, la comanda căreia se află un comandant român, a intervenit pentru a salva patru marinari dintr-o ambarcațiune care se scufunda în Golful Mexic, în timpul unei furtuni puternice. Comandantul este propus acum pentru premiul „Bravery at Sea”.

Cargo-ul „COSCO Malaysia”, condus de comandantul de cursă lungă român, Bogdan Rusu, a salvat patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic, la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în timpul furtunii tropicale Sally.

Marinarii de pe velierul „Yes Dear” erau în mare pericol, fiindcă nava lor lua apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter, din cauza vremii nefavorabile.

Vaporul „COSCO Malaysia”, înregistrat în Hong Kong, a înfruntat însă uraganul și i-a salvat pe cei patru marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

Președintele Grupului de Căutare și Salvare al US Coast Guard - Benjamin Strong, i-a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului sîu, declarând că „salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Românul Bogdan Rusu ar putea fi propus pentru premiul „Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale, pentru acte de bravură pe mare.