Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Numărul tinerilor cu depresie a crescut în timpul pandemiei

depresie_afp.jpeg

Sursa imaginii: 
AFP

Psihiatrii și psihologii atenționează că în ultima perioadă s-au confruntat cu un număr din ce în ce mai mare de persoane afectate de depresie și anxietate, iar cei mai vulnerabili sunt tinerii și personalul din domeniul medical.

Specialiștilor avertizează din ce în ce mai mulți tineri au probleme psihologice din cauza stresului provocat de pandemia de Covid-19.

În plus, în ultimele luni, la specialiștii în domeniu au apelat și numeroase cadre medicale epuizate din cauza efortului depus în spitale.

„Adresabilitatea a crescut în sistemul public și privat. Este vorba despre multe solicitări din partea părinților pentru copiii lor cu anxietate, depresie, tulburare de adaptare. Noi, psihologii, avem din ce în ce mai multe solicitări din partea cadrelor medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni și asta este o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a declarat psihologul Mihaela Bucuță, pentru Mediafax.

Psihologul a dezvăluit și că în prezent se fac mai multe studii privind efectul epidemiei asupra pacienților, iar primele concluzii vor fi anunțate până la sfârșitul acestui an.