Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirusul a suferit mutații, are o nouă tulpină și este mai infecțios, susțin cercetătorii americani

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

O echipă de experți de la „Houston Methodis Hospital” au stabilit că virusul SARS CoV-2 a suferit mutații, a dezvoltat o nouă tulpină și este mai infecțios. Au ajuns la această concluzie după ce au analizat mii de probe din primul val al epidemiei și le-au comparat cu cele recente, anunță „Washington Post”.

Coronavirusul a suferit mutaţii odată cu răspândirea în întreaga lume şi a dezvoltat o nouă tulpină, iar experţii americani au stabilit că tulpina din al doilea val este mai infecţioasă.

Circa 99% dintre persoanele testate la spitalul din Houston au avut tulpina mai infecţioasă, cunoscută sub numele de D614G.

Cercetătorii texani au stabilit că virusul a suferit modificări ale proteinei „spike”, cea care formează învelişul extern al coronavirusului, iar fiindcă este mai infecţioasă, se răspândeşte şi mult mai repede.

Specialiștii de la „Houston Methodis Hospital” au examinat peste 5.000 de probe din primul val.

Acestea au fost comparate, apoi, cu probele prelevate dintr-un val recent de infecţii și astfel s-a constatat că 99% din tulpinile din al doilea val au avut o mutaţie serioasă.