Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacă nu se face totul împotriva pandemiei, putem ajunge la două milioane de morți, spune OMS

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Circa două milioane de morţi de Covid-19, adică de două ori mai mulți decât până în prezent, este un număr "foarte probabil" dacă nu se vor lua toate măsurile de prevenire a infectărilor, a avertizat vineri un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Michael Ryan, directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, este foarte pesimist în privința evoluției pandemiei de Covid-9:

"Dacă nu facem tot ce este posibil, numărul despre care vorbiţi – două milioane, nu este numai de luat în calcul, dar din nefericire foarte probabil", a declarat Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Dacă nu continuăm să facem mai mult, să evoluăm, în natura, scara şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom avea în faţă acest număr sau din nefericire unul chiar mai ridicat. Timpul acţiunii este acum", a adăugat oficialul OMS.

"Nu este vorba numai de a testa şi trasa, nu numai de a acorda îngrijiri medicale, nu numai de a aplica distanţarea socială, nu numai de a lucra la vaccinuri, ci de a face toate aceste lucruri în acelaşi timp", mai spune Michael Ryan.

Amintim, Pandemia de Covid-19, care a început la sfârşitul lui 2019 în China, este pe cale să atingă în zilele următoare pragul de un milion de morţi.

Conform ultimului bilanţ întocmit de AFP, vineri la ora 11:00 GMT, cel puţin 984.068 de persoane muriseră în lume de Covid-19.

Mai mult de 32.298.410 de cazuri de infectare au fost oficiale diagnosticate în lume, dar numărul infecţiilor este considerat chiar mai mare, întrucât numeroase persoane nu apar în evidenţele oficiale.

Cea mai grav lovită este SUA, cu 202.827 de morţi.

Apoi urmează Brazilia, cu 139.808 de morţi, India, cu 92.290 de morţi, Mexic - 75.439 morţi şi Regatul Unit, cu 41.902 de victime.