Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Școlile din municipiul Arad, în „scenariul galben” după creșterea numărului de cazuri COVID-19

Toate şcolile din municipiul Arad vor organiza cursurile conform „scenariului galben” începând de miercuri. Decizia a fost luată din cauza creșterii incidenţei COVID-19, care a ajuns la 1,27 de cazuri la mia de locuitori. În total, 173 de şcoli din tot judeţul, inclusiv cele din municipiul Arad, vor funcţiona în „scenariul galben” în următoarea perioadă.

„ (...) Ciclul primar, clasele a VIII-a şi a XII-a vor merge fizic la şcoală, iar din clasele intermediare, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, vor merge doar o jumătate din clasă la şcoală, jumătatea cealaltă fiind acasă şi li se va transmite lecţia online, urmând ca săptămâna viitoare cele două jumătăţi să-şi schimbe rolul”, a anunțat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, citat de Agerpres.ro

În „scenariul roşu” vor funcţiona 17 formaţiuni de studiu, adică grupe de grădiniţe sau clase de elevi, de la unităţi de învăţământ în care au fost descoperite cazuri de COVID-19 la profesori sau copii. Totodată, în patru şcoli vor fi în „scenariul roşu” ciclurile gimnazial sau liceal.

În „scenariul verde” vor rămâne 270 de unităţi şcolare din judeţ.