Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O școală din sectorul 4 al Capitalei, închisă după ce 4 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2

Școala Gimnazială nr. 129 din sectorul 4 al Capitalei a fost trecută în scenariul roșu, cu participarea exclusiv online la cursuri, după ce patru elevi au fost depistați cu Covid-19. La alte două școli din sectorul 4 au fost înregistrate cazuri de profesori infectați.

Patru elevi de la Școala Gimnazială nr. 129 au fost depistați, marți, cu Covid-19. La recomandarea DSP București, școala a fost trecută în scenariul roșu, iar întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 4, citat de Mediafax.ro, a fost dispusă dezinfecția întregii clădiri.

„Măsuri similare, de dezinfecție a spațiilor de învățământ, au fost luate și la Școala Gimnazială nr. 108 și la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, acolo unde, tot în cursul zilei de astăzi, câte un cadru didactic de la fiecare unitate școlară a primit confirmarea infectării cu coronavirus. În aceste două cazuri, Direcția de Sănatate Publică București urmează să efectueze ancheta epidemiologică pentru stabilirea măsurilor ulterioare”, se arată în comunicatul mai sus amintit.

Conform acestuia, în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice, autoritățile locale vor asigura și testarea tuturor cadrelor didactice de la școlile menționate.