Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandal la Spitalul ”Marius Nasta” din Capitală, după moartea unui pacient cu COVID-19

marius_nasta.jpg

Institutul Marius Nasta, București
Image source: 
facebook/Beatrice Mahler

Institutul „Marius Nasta” din București, unul dintre principalele spitale COVID-19 din țară, a fost luat cu asalt joi seara de rudele unui pacient cu COVID-19 care a decedat. Rudele au amenințat deopotrivă medici și pacienți. " Au încercat să intre pe ferestre, ca să ajungă la Secția de Terapie Intensivă", potrivit managerului unității sanitare.

”O situație extrem de neplăcută cauzată de decesul unui pacient tânăr. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni au forțat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul Covid, au urcat pe ferestrele pavilionului, au încercat să intre pe geamuri și să spargă geamurile. Personalul și pacienții au fost și sunt extrem de speriați. Siguranța lor a fost pusă în pericol. Vorbim de pacienți critici, care sunt în terapie intensivă Covid”, a declarat managerul Spitalului, Beatrice Mahler, la Digi24.

Potrivit managerului, "nimeni nu a fost rănit, dar a fost pusă în pericol siguranța pacienților și a cadrelor medicale. Lucrurile s-au liniștit după ce la spital au ajuns polițiștii și jandarmii".

Pacientul care a decedat joi seară avea 40 de ani și suferea de obezitate.