Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parisul intră în stare de alertă maximă din cauza numărului în creştere de infectări cu COVID-19

paris.jpg

Image source: 
REUTERS - Charles Platiau via rfi.fr

Premierul francez Jean Castex a anunţat noi măsuri restrictive pentru Paris şi suburbiile capitalei Franței. Măsurile, care vor fi detaliate astăzi, vor dura două săptămâni.

Restaurantele sunt autorizate să deschidă în conformitate cu un protocol sanitar strict.

Barurile, care aveau permisiunea să rămână deschise până la 22:00, sunt aşteptate să se închidă complet de marţi.

Universităţile vor trebui să îşi adapteze capacităţile de primire, toate unităţile de învăţământ superior (universităţi, şcoli, institute de formare) situate în zone de alertă medii şi zone de alertă maximă vor trebui să reducă la jumătate numărul de studenţi.

Numărul de infectări cu COVID-19 este în creştere în capitala Franţei.

16.972 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-Cov -2 au fost raporate sâmbătă. Este cea mai mare cifră zilnică de când se fac testări pe scară largă în Hexagon.

Al doilea val de coronavirus pune presiune pe sistemul de sănătate francez, gradul de ocupare al spitalelor depăşind capacitatea în unele regiuni.

În Franța s-au înregistrat până acum 580.703  cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor se apropie de 32.000. 

Ieri s-a aflat despre Kenzo Takada, fondatorul casei de modă Kenzo, infectat cu Covid-19, că a murit într-un spital din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris. Designerul de origine japoneză avea 81 de ani.