Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nelu Tătaru roagă părinții să colaboreze cu medicii pentru grăbirea vaccinării copiilor

Ministrul Sănătăţii face un apel la părinți pentru a colabora cu medicii, în cadrul Programului național de vaccinare împotriva bolilor infecțioase, din aceasta toamnă.

Nelu Tătaru a declarat că cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani, cu vaccinul tetraxim:

„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a declarat ministrul Sănătății.

Tătaru spune și că ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei sau hepatitei B, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de Covid-19.

Până acum, cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%.

În acest caz, vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani, astfel încât copii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

De asemenea, ministerul Sănătății sfătuiește părinții să ceară medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta recomandată.