Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pelerinajele de sărbătorile religioase, interzise. Arafat: Pot participa exclusiv localnicii

iasi.jpg

Credincioșii sosesc la Iași cu sutele pentru pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva.
Credincioșii sosesc la Iași cu sutele pentru pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva.
Image source: 
RFI/Violeta Cincu

Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul, a declarat luni seară , șeful DSU, Raed Arafat. Două mari pelerinaje erau organizate în această lună în România: cel de la Iași, la Sf. Parascheva și cel de la București, la Sf. Dimitrie cel Nou.

"Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul; E extrem de necesar. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți.", a declarat luni sear șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, "sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respectivă. Controalele vor fi intensificate. Vor fi făcute verificări de respectare a regulilor.Ne așteptăm la colaborarea populației: purtarea măștii, distanțarea, dezinfectarea mâinilor și suprafețelor", a mai spus Raed Arafat. 

 

Coronavirus în România LIVE UPDATE